Tisztelt Látogató!

Intézményünk 2017-ben komplex épületenergetikai fejlesztést valósít meg európai uniós támogatás felhasználásával. Projektünk a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) részét képező, „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázati konstrukció támogatásával valósul meg. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás aránya a projekt költségvetésén belül 100 százalék.

Projektünk rövid leírása

A projekt célja a Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium épületének korszerűsítése. Az épület üzemeltetési költségei az Intézmény éves költségeinek egy igen jelentős részét teszik ki. A magas üzemeltetési költségeket főleg a fűtési hőigényből származó magas gázenergia-költség teszi ki. A meglévő épület energetikai számítással modellezve lett, és a modell a valósággal közel azonos gázenergia fogyasztásokat mutatott ki. Ebből az eredményből arra lehet következtetni, hogy az épületet folyamatosan, és rendeltetésszerűen használják. A fentiek alapján javasolt a fűtési energiaigény csökkentése. Ez az épület külső határoló felületeinek hőszigetelésével, nyílászáróinak cseréjével érhető el. A projekt keretein belül lehetőség nyílik az épület fenntartási költségeinek, valamint ÜHG kibocsátásának csökkentésére, mindamellett, hogy jelentős komfortérzet-növekedés is elérhető.

A szerződött támogatás összege, annak százalékos mértéke:

74 532 433 Ft – 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2018.04.05.

Megvalósulási helyszín és műszaki tartalom:

Fejlesztendő épület neve: Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – Kollégiumi épület

Fejlesztendő épület címe: 9700 Szombathely, Szent László király utca 10.

Megvalósuló műszaki tartalom:

Homlokzati hőszigetelés 1171,44 m2
Műanyag nyílászárók beépítése  230,70 m2
Fém nyílászárók beépítése   30,56 m2
Lapostető hőszigetelés   58,19 m2
Padlásfödém hőszigetelés  190,66 m2
Napelemes rendszer telepítése: 21,06 kWp

Intézményünk mellett számos más, az ország különböző településén működő agrár-szakképző iskola valósít meg hasonló fejlesztést. Ezekről a Földművelésügyi Minisztérium mint az intézmények fenntartója által összeállított, az alábbi linken elérhető összesítőből tájékozódhat:

http://kehop.fm.gov.hu/test/

Az adott cikk linkje: https://efszk.edu.hu/?p=4483